Vind een airco installateur in Zwijndrecht

De installatie van een airco vraagt wat meer vaardigheid dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukentoestellen. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een bekwame airco monteur in Zwijndrecht. Ontdek in dit artikel hoe je offertes van specialisten in de regio van Zwijndrecht efficiënt kan vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Zwijndrecht

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Zwijndrecht?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Zwijndrecht doet meer voor je dan alleen maar het installeren van het toestel. De klus begint eigenlijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor soort airconditioner en welk vermogen het meest optimaal voor de ruimte is.
  • In de prijsofferte van de installateur in Zwijndrecht worden een aantal modellen airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of model wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kan je via de monteur aanschaffen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt vakkundig gemonteerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het apparaat.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf monteren, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur uit Zwijndrecht. In België mogen alleen erkende vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installatie airco in Zwijndrecht

Voor een eenvoudige split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (inclusief btw en plaatsing). Voor een grotere airco met meer vermogen en een airconditioner met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond € 1.200. In de prijsofferte van monteurs in Zwijndrecht vind je meestal een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airco laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan plaatsingskosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook aircospecialisten uit de buurt van Zwijndrecht die voor het plaatsen een uurtarief gebruiken, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het plaatsen van een airco in je huis veel voordelen biedt? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/huis te verkoelen. Dit is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt daarnaast voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airco helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je woning, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis altijd optimaal blijft.

Wens je een airconditioning lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woonst niet alleen verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en biedt een meerwaarde aan je huis. Hiernaast gebeurt het installeren van een airco zeer snel en is het een goede investering voor je woonst. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gedaald. Zo kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioner is dat het geregeld een onderhoud krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

Het laatste voordeel die airco’s bieden is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het plaatsen van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met behulp van de volgende 4 tips kun je prijsvoorstellen in Zwijndrecht beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airconditioning
  • Kijk naar het vermogen van de airconditioning
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de airco installateur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airconditioning

Sommige specialisten in en rond Zwijndrecht installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke offerte een airconditioning van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat extra onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van offertes dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco installateurs in Zwijndrecht berekenen vooraf het vermogen van de airco dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als de capaciteit van de airconditioning in alle prijsoffertes juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij opteren voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat sneller kapot.

Erkende airco installateur in Zwijndrecht

De installatie van je airco bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Selecteer daarom een erkend installateur van airco’s in Zwijndrecht die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Zwijndrecht

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Zwijndrecht. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Zwijndrecht

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Zwijndrecht

Via het offerteformulier zet je direct een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers offertes van meerdere airco installatiebedrijven uit de buurt van Zwijndrecht. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Enzovoort.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw noden tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde installateurs van airco’s in Zwijndrecht kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk prijsoffertes

Van zodra je de offertes van verschillende airco monteurs uit Zwijndrecht hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airconditioning. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere features. Vergelijk ook de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de monteur in Zwijndrecht. Als je nog vragen hebt over de airco en de plaatsing, stel je die meteen. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste monteurs in en rond Zwijndrecht zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek geplaatst en vakkundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je jarenlang van een aangename temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.