Vind een airco installateur in Brasschaat

Een airco installeren vraagt wat meer kunde dan pakweg het plaatsen van keukenapparaten. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een ervaren airco monteur uit Brasschaat. Lees verder hoe je prijsoffertes van experts in de regio van Brasschaat efficiënt kunt vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Brasschaat

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Brasschaat?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Brasschaat doet meer voor je dan alleen het installeren van het airco toestel. De karwei begint feitelijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt bijkomend advies over wat voor soort airconditioner en welk vermogen het meest optimaal voor de ruimte is.
  • In het prijsvoorstel van de monteur uit Brasschaat worden een aantal series airco’s aangeboden. Indien je een ander merk of model wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kun je via de monteur aanschaffen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig geïnstalleerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het apparaat.

Installateur absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf monteren, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur in Brasschaat. In België mogen alleen gecertificeerde vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installeren van airconditioning in Brasschaat

Voor een simpele split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (inclusief btw en plaatsing). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In het prijsvoorstel van monteurs uit Brasschaat vind je meestal een duidelijke specificatie. Je ziet dus wat de airconditioning kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airco laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan plaatsingskosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook airco experts uit de buurt van Brasschaat die voor installatie een uurtarief hanteren, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het installeren van een airco in je huis heel wat voordelen biedt? Het hebben van een airco heeft tot doel om je kamer/woonst te verkoelen. Dit is dan ook het belangrijkste voordeel. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt daarnaast voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airco helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je woonst, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woning steeds in orde blijft.

Wens je een airconditioning lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet alleen verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en brengt een meerwaarde aan je huis. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airco heel snel en is het een goede investering voor je woonst. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gedaald. Zo kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airco is dat het geregeld een onderhoud krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je airco installatie.

De laatste troef die airco’s hebben is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het plaatsen van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met de volgende 4 tips kan je prijsoffertes uit Brasschaat beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airconditioning
  • Kijk naar het vermogen van de airco
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de airco monteur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airconditioner

Bepaalde experts in en rond Brasschaat plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante prijsofferte een airconditioning van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van prijsvoorstellen dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dit wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco monteurs uit Brasschaat berekenen vooraf het vermogen van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als de capaciteit van de airconditioning in alle prijsvoorstellen juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij opteren voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te duwen. Een airconditioning met een te lage capaciteit zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat sneller stuk.

Erkende airco installateur in Brasschaat

De plaatsing van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een gecertificeerd airco installateur in Brasschaat die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Brasschaat

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Brasschaat. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Brasschaat

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Brasschaat

Via het offerteformulier zet je direct een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk prijsoffertes van meerdere airco installatiebedrijven uit de buurt van Brasschaat. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Etcetera.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige airco installateurs in Brasschaat kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk offertes

Van zodra je de prijsoffertes van meerdere airco monteurs uit Brasschaat hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Kijk naar de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere features. Vergelijk ook de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsvoorstel je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur in Brasschaat. Als je nog vragen hebt over de airco en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste firma’s in en rond Brasschaat zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De karwei zelf duurt doorgaans een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek geplaatst en vakkundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je jarenlang van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.