Vind een airco installateur in Kalmthout

Een airco installeren vraagt wat meer kunde dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukentoestellen. Het is bijgevolg beter om deze klus over te laten aan een ervaren installateur van airco’s uit Kalmthout. Lees verder hoe je prijsvoorstellen van specialisten in de regio van Kalmthout efficiënt kunt vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Kalmthout

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Kalmthout?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Kalmthout doet meer voor je dan alleen maar het installeren van het toestel. De karwei begint feitelijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor soort airconditioning en welk vermogen het beste voor de kamer is.
  • In de offerte van de installateur in Kalmthout worden een aantal series airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of model wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kan je via de monteur aanschaffen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt bekwaam gemonteerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het toestel.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur in Kalmthout. In België mogen alleen gecertificeerde vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installatie airconditioning in Kalmthout

Voor een bescheiden split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (inclusief btw en plaatsing). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond € 1.200. In het prijsvoorstel van installateurs uit Kalmthout vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioner laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan plaatsingskosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook aircospecialisten uit de buurt van Kalmthout die voor het plaatsen een uurtarief gebruiken, variërend van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airco

Wist je dat het plaatsen van een airconditioner in je woonst heel wat voordelen biedt? Het hebben van een airco heeft tot doel om je kamer/woonst te verkoelen. Dat is dan ook de belangrijkste troef. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt daarnaast voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste insecten zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airconditioning helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je huis. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er amper nog verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis steeds in orde blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woonst niet enkel verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airconditioning gebruikt de buitenlucht om je huis op te warmen en brengt een meerwaarde aan je huis. Hiernaast gebeurt het plaatsen van een airco heel snel en is het een goede investering voor je huis. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gedaald. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioner is dat het geregeld een nazicht krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

Het laatste voordeel die airco’s bieden is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het plaatsen van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met de volgende 4 tips kan je prijsvoorstellen in Kalmthout beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airconditioning
  • Let op het vermogen van de airco
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de airco installateur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airconditioner

Sommige specialisten in en rond Kalmthout plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke offerte een airconditioning van een niet bekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van offertes dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dit wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco installatiebedrijven in Kalmthout berekenen vooraf het vermogen van de airconditioning dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als de capaciteit van de airco in alle prijsvoorstellen juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij opteren voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te duwen. Een airco met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Kalmthout

De installatie van je airconditioning bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij probleemloos blijft draaien. Selecteer daarom een gecertificeerd airco installatiebedrijf in Kalmthout die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Kalmthout

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Kalmthout. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Kalmthout

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Kalmthout

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsoffertes van meerdere airco installateurs uit de buurt van Kalmthout. Probeer je wensen zo duidelijk mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de plaatsing? Etcetera.

2. Bepaal welk toestel aan jouw wensen tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airco te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige installateurs van airco’s in Kalmthout kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk prijsoffertes

Van zodra je de prijsoffertes van verschillende airco monteurs in Kalmthout hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Kijk naar de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airconditioner. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk ook de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke offerte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur uit Kalmthout. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de plaatsing, stel je die meteen. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airco.

5. Installatie airco

De meeste bedrijven in en rond Kalmthout zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De karwei zelf duurt doorgaans een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek gemonteerd en deskundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je jarenlang van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.