Vind een airco installateur in Kapellen

Een airco installeren vraagt wat meer vakmanschap dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukentoestellen. Het is bijgevolg beter om deze klus over te laten aan een bekwame airco plaatser in Kapellen. Lees verder hoe je prijsvoorstellen van specialisten in de regio van Kapellen efficiënt kan vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Kapellen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Kapellen?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Kapellen doet meer voor je dan alleen het plaatsen van het toestel. De karwei begint feitelijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor soort airconditioning en welk vermogen het beste voor de kamer is.
  • In de prijsofferte van de monteur uit Kapellen worden een aantal series airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of model wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kun je via de installateur kopen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt bekwaam geïnstalleerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het apparaat.

Monteur absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een airco installateur in Kapellen. In België mogen alleen gecertificeerde installateurs zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installeren van airconditioning in Kapellen

Voor een bescheiden split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (inclusief btw en plaatsing). Voor een grotere airconditioning met meer vermogen en een airco met meerdere binnenunits (multisplit), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In de prijsofferte van installateurs in Kapellen vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioning laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan plaatsingskosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook airco experts uit de buurt van Kapellen die voor plaatsing een uurtarief hanteren, variërend van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airco

Wist je dat het plaatsen van een airco in je huis heel wat voordelen biedt? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/woonst te koelen. Dit is dan ook het belangrijkste voordeel. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt eveneens voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airco helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je huis. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airconditioning zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woning altijd optimaal blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woonst niet enkel verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je huis op te warmen en brengt een meerwaarde aan je huis. Hiernaast gebeurt het plaatsen van een airco heel snel en is het een goede investering voor je woonst. De afgelopen jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gedaald. Zo kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het geregeld een onderhoud krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

Het laatste voordeel die airco’s bieden is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het plaatsen van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met behulp van de volgende 4 tips kan je prijsoffertes uit Kapellen beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airconditioning
  • Let op het vermogen van de airco
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de airco installateur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airconditioning

Sommige specialisten in en rond Kapellen plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke offerte een airconditioning van een niet bekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van prijsvoorstellen dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangegeven in kWh (kilowattuur). Airco monteurs in Kapellen berekenen vooraf het vermogen van de airconditioning dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of de capaciteit van de airconditioning in alle prijsoffertes juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij kiezen voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te duwen. Een airconditioning met een te lage capaciteit zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat sneller kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Kapellen

De installatie van je airco bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een erkend installateur van airco’s in Kapellen die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Kapellen

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Kapellen. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Kapellen

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Kapellen

Via het offerteformulier zet je direct een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk offertes van meerdere airco installateurs uit de buurt van Kapellen. Probeer je wensen zo duidelijk mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het toestel ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Etcetera.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw noden tegemoet komt

Om de juiste capaciteit voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde installateurs van airco’s in Kapellen kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk offertes

Zodra je de prijsoffertes van meerdere airco monteurs uit Kapellen hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Kijk naar de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airconditioner. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk eveneens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsofferte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met het bedrijf uit Kapellen. Als je nog vragen hebt over de airconditioning en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airco.

5. Installatie airco

De meeste monteurs in en rond Kapellen zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt doorgaans een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek gemonteerd en vakkundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.