Vind een airco installateur in Zoersel

Een airco installeren vraagt wat meer vaardigheid dan pakweg het plaatsen van keukentoestellen. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een ervaren airco plaatser in Zoersel. Ontdek in dit artikel hoe je prijsoffertes van specialisten in de regio van Zoersel efficiënt kan vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Zoersel

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Zoersel?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Zoersel doet meer voor je dan alleen het plaatsen van het airco toestel. De karwei begint eigenlijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airco en welk vermogen het meest optimaal voor de kamer is.
  • In het prijsvoorstel van de monteur in Zoersel worden een aantal modellen airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of serie wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airco kan je via de monteur aanschaffen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt bekwaam gemonteerd op de meest geschikte plek.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het apparaat.

Monteur absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in de leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur in Zoersel. In België mogen alleen erkende vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airconditioning.

Prijs installeren van airco in Zoersel

Voor een bescheiden split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen € 850 en € 1.100 (btw en plaatsing inbegrepen). Voor een grotere airco met meer vermogen en een airconditioner met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In het prijsvoorstel van monteurs in Zoersel vind je meestal een duidelijke specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioning laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan plaatsingskosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook aircospecialisten uit de buurt van Zoersel die voor installatie een uurtarief hanteren, gaande van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioner

Wist je dat het plaatsen van een airconditioner in je woonst veel voordelen biedt? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/woning te koelen. Dat is dan ook het belangrijkste voordeel. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt eveneens voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste diertjes zoals muggen tijdens de nacht of dag buitenhouden.

Ook zal de airconditioner bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je huis. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woonst altijd in orde blijft.

Wens je een airconditioning lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet enkel verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en brengt een meerwaarde aan je huis. Hiernaast gebeurt het plaatsen van een airco heel snel en is het een goede investering voor je woning. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Zo kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioning is dat het geregeld een nazicht krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je airco installatie.

Het laatste voordeel die airco’s bieden is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor de plaatsing van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offerte is heel belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met de volgende 4 tips kan je prijsvoorstellen in Zoersel beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airco
  • Kijk naar het vermogen van de airco
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco monteur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airconditioner

Bepaalde specialisten in en rond Zoersel plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich limiteren tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante offerte een airconditioning van een onbekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Let bij het naast elkaar leggen van prijsvoorstellen dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco installatiebedrijven uit Zoersel berekenen vooraf het vermogen van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als het vermogen van de airconditioning in alle prijsvoorstellen juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij kiezen voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te duwen. Een airco met een te lage capaciteit zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Zoersel

De plaatsing van je airco bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Selecteer daarom een erkend airco installatiebedrijf uit Zoersel die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Zoersel

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Zoersel. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Zoersel

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Zoersel

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk prijsoffertes van meerdere airco installateurs uit de buurt van Zoersel. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Etcetera.

2. Bepaal welk toestel aan jouw wensen tegemoet komt

Om de juiste capaciteit voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Bepaalde installateurs van airco’s uit Zoersel kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk prijsvoorstellen

Van zodra je de prijsvoorstellen van meerdere airco installateurs uit Zoersel hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airconditioning. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk eveneens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsofferte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur uit Zoersel. Als je nog vragen hebt over de airco en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles helemaal goed, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste monteurs in en rond Zoersel zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De karwei zelf duurt doorgaans een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek gemonteerd en vakkundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.