Vind een airco installateur in Duffel

De installatie van een airco vraagt wat meer vakmanschap dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukenapparaten. Het is bijgevolg beter om deze klus over te laten aan een ervaren airco installateur in Duffel. Ontdek in dit artikel hoe je prijsvoorstellen van specialisten in de regio van Duffel efficiënt kunt vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Duffel

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Duffel?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Duffel doet meer voor je dan alleen maar het plaatsen van het airco toestel. De klus begint feitelijk al voor je een model hebt geselecteerd:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor type airconditioner en welk vermogen het meest optimaal voor de ruimte is.
  • In de offerte van de monteur in Duffel worden een aantal modellen airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of serie wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kan je via de monteur aanschaffen (meestal goedkoper), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig gemonteerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het apparaat.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airconditioning zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf installeren, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur in Duffel. In België mogen alleen erkende vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installeren van airconditioning in Duffel

Voor een simpele split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (inclusief btw en plaatsing). Voor een grotere airconditioning met meer vermogen en een airconditioning met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In het prijsvoorstel van installateurs uit Duffel vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor installatiemateriaal en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioning laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan plaatsingskosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen 450 en 600 euro. Er zijn ook airco experts uit de buurt van Duffel die voor installatie een uurtarief hanteren, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airco

Wist je dat het plaatsen van een airconditioner in je woonst heel wat voordelen biedt? Het hebben van een airconditioner heeft tot doel om je kamer/woning te verkoelen. Dit is dan ook het belangrijkste voordeel. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt ook voor meer productiviteit door de dag en zal ongewenste insecten zoals muggen tijdens de nacht of dag buitenhouden.

Ook zal de airconditioner bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woonst. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je woonst steeds in orde blijft.

Wens je een airconditioning lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woning niet alleen verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airco gebruikt de buitenlucht om je woning op te warmen en brengt een meerwaarde aan je huis. Hiernaast gebeurt het plaatsen van een airconditioner heel snel en is het een goede investering voor je woning. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gedaald. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airco is dat het regelmatig een nazicht krijgt. Is dit het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je installatie.

De laatste troef die airco’s hebben is dat ze energiebesparend zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met € 1,75 voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het plaatsen van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met de volgende 4 tips kun je prijsvoorstellen uit Duffel beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airconditioning
  • Kijk naar het vermogen van de airco
  • Kijk naar de dimensionering van de airco?
  • Is de installateur geautoriseerd?

Merk of fabrikant airco

Bepaalde specialisten in en rond Duffel installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke prijsofferte een airconditioning van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat extra onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van prijsoffertes dus goed op de capaciteit van de aangeboden airco’s. Dit wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco monteurs uit Duffel berekenen vooraf het vermogen van de airco dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of de capaciteit van de airco in alle prijsvoorstellen juist is berekend. Sommige installateurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze daarbij opteren voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de prijsofferte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Erkende airco installateur in Duffel

De installatie van je airconditioning bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij probleemloos blijft draaien. Selecteer daarom een erkend installateur van airco’s in Duffel die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Duffel

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Duffel. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Duffel

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Duffel

Via het offerteformulier zet je direct een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je immers prijsoffertes van meerdere airco installatiebedrijven uit de buurt van Duffel. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airco? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de plaatsing? Etcetera.

2. Bepaal welk toestel aan jouw noden tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioning te laten berekenen, kan je de kamer opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige installateurs van airco’s uit Duffel kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk prijsoffertes

Zodra je de prijsvoorstellen van diverse airco monteurs in Duffel hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Kijk naar de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airconditioning. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere features. Vergelijk eveneens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je beslist hebt welke prijsvoorstel je het meeste aanspreekt, neem je contact op met het bedrijf in Duffel. Als je nog vragen hebt over de airco en de installatie, stel je die meteen. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste bedrijven in en rond Duffel zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De job zelf duurt meestal een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek gemonteerd en deskundig met elkaar verbonden. Daarna geniet je nog jaren van een aangename temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?
2*. Heeft u een voorkeur van airco model?
3*. Welke type airco wenst u?
4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?
5*. Omschrijf uw airco opdracht
6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.