Vind een airco installateur in Nijlen

Een airco installeren vraagt wat meer vaardigheid dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukentoestellen. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een ervaren installateur van airco’s in Nijlen. Lees verder hoe je prijsvoorstellen van specialisten in de regio van Nijlen efficiënt kunt vergelijken. Zo kan je heel wat besparen op de kosten voor airconditioning.

Vind airco installateurs in Nijlen

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Nijlen?

lokale airco plaatser

Een goede airco installateur uit de buurt van Nijlen doet meer voor je dan alleen het installeren van het airco toestel. De karwei begint feitelijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor soort airconditioner en welk vermogen het meest optimaal voor de kamer is.
  • In de offerte van de installateur in Nijlen worden een aantal series airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of model wilt, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kan je via de monteur aanschaffen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig gemonteerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke dienstverlening van het toestel.

Installateur absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn vandaag vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf installeren, mits je een goede klusser bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, moet je verplicht een beroep doen op een airco installateur uit Nijlen. In België mogen alleen erkende vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installatie airco in Nijlen

Voor een eenvoudige split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (btw en installatie inbegrepen). Voor een grotere airconditioner met meer vermogen en een airconditioner met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In de prijsofferte van monteurs uit Nijlen vind je doorgaans een heldere specificatie. Je ziet dus wat de airconditioning kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioner laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op 225 tot 300 euro aan plaatsingskosten. Voor airco’s met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de plaatsingskosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook airconditioning experts uit de buurt van Nijlen die voor het plaatsen een uurtarief hanteren, variërend van € 50 tot € 80.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het plaatsen van een airconditioner in je woning heel wat voordelen biedt? Het hebben van een airco heeft tot doel om je kamer/woonst te verkoelen. Dat is dan ook het belangrijkste voordeel. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het hebben van een frisse ruimte zorgt eveneens voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste insecten zoals muggen tijdens de nacht of dag vermijden.

Ook zal de airconditioner bijdragen tot de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je huis. Door de sterk geïsoleerde woningen, komt er bijna tot geen verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis steeds in orde blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je het huis niet enkel verkoelen maar ook verwarmen. Zo’n airconditioning gebruikt de buitenlucht om je woonst op te warmen en brengt een meerwaarde aan je woonst. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airco heel snel en is het een goede investering voor je huis. De voorbije jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioner is dat het regelmatig een onderhoud krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je airco installatie.

De laatste troef die airco’s bieden is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen wordt er berekend dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor de plaatsing van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op moet letten. Met de volgende 4 tips kan je prijsoffertes uit Nijlen beter vergelijken.

  • Let op het merk van de airco
  • Let op het vermogen van de airconditioning
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco monteur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airconditioning

Sommige experts in en rond Nijlen plaatsen airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gevestigde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een aantrekkelijke prijsofferte een airconditioning van een niet bekend merk tegenkomen, doe dan wat bijkomend onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Capaciteit airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van offertes dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dit wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco monteurs uit Nijlen berekenen vooraf de capaciteit van de airconditioner dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die verkoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Controleer of de capaciteit van de airco in alle offertes juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich immers tot een schatting. De kans is groot dat ze daarbij opteren voor overdimensionering. Een airco met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te lage capaciteit zal harder moeten werken om een ruimte te verkoelen/verwarmen, en gaat sneller stuk.

Erkende airco installateur in Nijlen

De plaatsing van je airconditioning bepaalt hoe goed het apparaat koelt en verwarmt, en hoe lang hij probleemloos blijft draaien. Selecteer daarom een gecertificeerd airco installateur uit Nijlen die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Nijlen

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Nijlen. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Nijlen

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Nijlen

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk offertes van meerdere airco installateurs uit de buurt van Nijlen. Probeer je wensen zo duidelijk mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de installatie? Enzovoort.

2. Bepaal welk apparaat aan jouw wensen tegemoet komt

Om de juiste capaciteit voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige airco installateurs uit Nijlen kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Bij dit eerste bezoek hoef je nog niets te beslissen.

3. Vergelijk prijsoffertes

Zodra je de offertes van meerdere airco installateurs in Nijlen hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, het vermogen, het merk, het ontwerp en het aantal decibels van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere features. Vergelijk ook de kosten voor installatiematerialen (kabels, gootjes en leidingen) en de werkuren.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsofferte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met de installateur in Nijlen. Als je nog vragen hebt over de airco en de plaatsing, stel je die direct. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste monteurs in en rond Nijlen zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De klus zelf duurt gemiddeld een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden proper op hun plek gemonteerd en vakkundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4*. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Opladen
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.