Vind een airco installateur in Geel

De installatie van een airco vraagt wat meer kunde dan bijvoorbeeld het plaatsen van keukentoestellen. Het is bijgevolg beter om deze karwei over te laten aan een bekwame airco monteur in Geel. Ontdek in dit artikel hoe je prijsoffertes van experts in de regio van Geel efficiënt kunt vergelijken. Het kan je heel wat besparen op de kosten voor airco.

Vind airco installateurs in Geel

Antwerpen Waals-Brabant BXL Henegouwen Luik Limburg Luxemburg Namen Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen

Wat doet een airco installateur uit Geel?

lokale airco plaatser

Een goede installateur van airco’s uit de buurt van Geel doet meer voor je dan alleen maar het plaatsen van het toestel. De klus begint feitelijk al voor je een model hebt uitgekozen:

  • Je krijgt aanvullend advies over wat voor soort airconditioning en welk vermogen het beste voor de kamer is.
  • In de prijsofferte van de monteur in Geel worden een aantal modellen airconditioners aangeboden. Indien je een ander merk of serie wil, mag je het natuurlijk aangeven. De airconditioning kan je via de installateur kopen (meestal voordeliger), maar ook zelf online bestellen.
  • De airco wordt deskundig gemonteerd op de meest geschikte plaats.
  • Je krijgt een vrijblijvend onderhoudscontract aangeboden voor periodieke service van het apparaat.

Vakman absoluut nodig?

De kleinere modellen airco zijn tegenwoordig vanuit de fabriek al voorzien van gas. Je kan hem dus zelf plaatsen, mits je een goede doe-het-zelver bent en weet te werken met koelleidingen en 5-aardige stroomkabels. Voor modellen die nog geen gas in hun leidingen hebben, doe je sowieso verplicht een beroep op een airco installateur uit Geel. In België mogen alleen erkende vakmannen zorgen voor het bijvullen en vacumeren van een airco.

Prijs installeren van airconditioning in Geel

Voor een bescheiden split airco met wandmodel of vloermodel binnenunit, liggen de kosten tussen 850 en 1.100 euro (btw en installatie inbegrepen). Voor een grotere airconditioning met meer vermogen en een airconditioning met meerdere binnenunits (multi split), begint de totaalprijs rond 1.200 euro. In de prijsofferte van monteurs uit Geel vind je meestal een duidelijke specificatie. Je ziet dus wat de airconditioner kost, wat de kosten zijn voor gereedschap en hoe de arbeidskosten zijn opgebouwd (aantal werkuren).

Wil je slechts een airconditioning laten plaatsen? Dan moet je voor de kleinere modellen airco’s (voor een slaapkamer of werkkamer) rekenen op € 225 tot € 300 aan plaatsingskosten. Voor airconditioners met een relatief groot vermogen, die ook nog met gas gevuld moeten worden, liggen de installatiekosten tussen € 450 en € 600. Er zijn ook airco experts uit de buurt van Geel die voor installatie een uurtarief hanteren, gaande van 50 tot 80 euro.

Ontvang tot 5 gratis offertes

Voordelen airconditioning

Wist je dat het installeren van een airconditioner in je huis heel wat voordelen heeft? Het hebben van een airconditioning heeft tot doel om je kamer/huis te koelen. Dat is dan ook het belangrijkste voordeel. Op warme dagen is er niets beter dan in een koele kamer te slapen. Het beschikken over een frisse ruimte zorgt eveneens voor meer productiviteit doorheen de dag en zal ongewenste beestjes zoals muggen tijdens de nacht of dag voorkomen.

Ook zal de airconditioner helpen met de algemene ventilatie en vochtigheidsgraad van je woning. Door de sterk geïsoleerde huizen, komt er amper nog verse lucht binnen in je huis, het hebben van een airco zorgt ervoor dat de luchtkwaliteit van je huis steeds optimaal blijft.

Wens je een airco lucht/lucht-warmtepomp te laten installeren? Dan kan je de woonst niet alleen verkoelen maar ook opwarmen. Zo’n airconditioning gebruikt de buitenlucht om je huis op te warmen en brengt een meerwaarde aan je woonst. Daarnaast gebeurt het plaatsen van een airconditioning zeer snel en is het een goede investering voor je huis. De afgelopen jaren zijn de aankoopkosten van airco’s gezakt. Op die manier kan je er al vinden aan een paar honderd euro’s.

Wat belangrijk is bij het hebben van een airconditioner is dat het geregeld een nazicht krijgt. Is dat het geval? Dan kan je jarenlang genieten van je airco installatie.

De laatste troef die airco’s hebben is dat ze energiezuinig zijn. In het algemeen geldt dat een airco 22 cent per uur kost. Wat overeenkomt met 1,75 euro voor een gebruik van 8 uur per dag aan verkoeling of verwarming.

airco installateur in je buurt

Hoe offertes voor het installeren van een airco vergelijken?

De totaalprijs op een offertevoorstel is erg belangrijk, maar niet het enige waar je op hoort te letten. Met behulp van de volgende 4 tips kun je prijsvoorstellen in Geel beter vergelijken.

  • Kijk naar het merk van de airco
  • Kijk naar het vermogen van de airco
  • Let op de dimensionering van de airco?
  • Is de airco monteur gecertificeerd?

Merk of fabrikant airconditioner

Sommige specialisten in en rond Geel installeren airco’s van meerdere merken, terwijl anderen zich beperken tot een vaste fabrikant. Met gerenomeerde merken als Mitsubishi, LG, Daikin en Panasonic zit je meestal wel goed. Mocht je op een interessante prijsofferte een airco van een niet gekend merk tegenkomen, doe dan wat extra onderzoek online naar de kwaliteit en duurzaamheid.

Vermogen airco toestel

Zorg dat je appels met appels vergelijkt. Kijk bij het naast elkaar leggen van offertes dus goed op het vermogen van de aangeboden airco’s. Dat wordt aangeduid in kWh (kilowattuur). Airco monteurs uit Geel berekenen vooraf de capaciteit van de airco dat je nodig hebt. Het volume van de ruimte die gekoeld of verwarmd moet worden is een belangrijke leidraad.

Dimensionering van het airco toestel

Dubbelcheck als de capaciteit van de airconditioning in alle prijsoffertes juist is berekend. Sommige monteurs beperken zich namelijk tot een schatting. De kans is groot dat ze hierbij opteren voor overdimensionering. Een airconditioning met te veel vermogen zal echter meer stroom dan noodzakelijk verbruiken om je kamer te koelen/verwarmen. Ook onderdimensionering komt weleens voor, om de totaalprijs van de offerte omlaag te brengen. Een airconditioning met een te laag vermogen zal harder moeten werken om een ruimte te koelen/verwarmen, en gaat eerder kapot.

Gecertificeerde airco installateur in Geel

De installatie van je airco bepaalt hoe goed het toestel koelt en verwarmt, en hoe lang hij zonder problemen blijft draaien. Kies daarom een erkend installateur van airco’s in Geel die over de juiste certificaten beschikt.

onderhoud airco in je buurt

Vind een airco installateur in Geel

Het is niet zo moeilijk om in contact te komen met een goede en betrouwbare airco expert in en rond Geel. Volg simpelweg het onderstaande stappenplan.

Vind airco installateurs in en rond Geel

1. Vraag naar offertes bij airco specialisten in Geel

Via het offerteformulier zet je meteen een grote stap in de juiste richting. Met één aanvraag ontvang je namelijk prijsvoorstellen van meerdere airco installateurs uit de buurt van Geel. Probeer je wensen zo concreet mogelijk uit te leggen bij de aanvraag: hoe groot is de kamer? Waar wil je de airconditioning? Moet het apparaat ook kunnen verwarmen? Wanneer wil je de plaatsing? Enzovoort.

2. Bepaal welk toestel aan jouw noden tegemoet komt

Om het juiste vermogen voor de airconditioner te laten berekenen, kan je de ruimte opmeten en de gegevens in de aanvraag vermelden. Sommige airco installateurs in Geel kunnen vragen of ze bij je langs mogen komen om de situatie beter in te schatten. Dit eerste bezoek is volledig vrijblijvend.

3. Vergelijk prijsvoorstellen

Zodra je de offertes van verschillende airco installateurs in Geel hebt ontvangen (meestal al binnen enkele dagen), leg je ze naast elkaar. Let op de prijs, de capaciteit, het merk, het ontwerp en het geluidsniveau van de airco. Bekijk ook de bediening (wifi) en andere functies. Vergelijk tevens de kosten voor gereedschap (kabels, gootjes en leidingen) en de arbeidskosten.

4. Geef je akkoord

Wanneer je besloten hebt welke prijsofferte je het meeste aanspreekt, neem je contact op met het bedrijf in Geel. Als je nog vragen hebt over de airco en de installatie, stel je die direct. Lijkt alles in orde, dan geef je je akkoord. De installateur voert het contract uit: levering, plaatsing en eventueel ook het onderhoud van je airconditioning.

5. Installatie airco

De meeste monteurs in en rond Geel zijn vrij snel met het uitvoeren van de installatie (binnen 2 tot 3 weken). De klus zelf duurt doorgaans een halve dag (voor een split airco met 1 buitenunit en 1 binnenunit). De units worden netjes op hun plek geplaatst en vakkundig met elkaar verbonden. Vervolgens geniet je nog jaren van een comfortabele temperatuur in je woonkamer, slaapkamer, winkel of kantoor.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf uw project
1*. In hoeveel ruimtes wilt u een airco laten installeren?

2*. Heeft u een voorkeur van airco model?

3*. Welke type airco wenst u?

4. Wanneer wilt u de airco laten installeren?

5*. Omschrijf uw airco opdracht

6. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.